Na Examen Dagen Tilburg

Tilburg & Studenten

Tijdens de NED maak jij kennis met Tilburg. Tilburg is een bruisende stad vol mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen naast je studie, want er valt in Tilburg heel veel te beleven! De beste manier om dit te ontdekken is door aan te sluiten van een van de vier studentenverenigingen die jij leert kennen tijdens de NED. Naast studentenverenigingen is er nog een tal aan studieverenigingen actief in Tilburg, maar wat een studentenvereniging zo bijzonder maakt is dat je mensen leert kennen van allerlei verschillende studies, afkomstig van Tilburg University, Fontys en Avans. Als jij lid bent loop je zo jouw sociëteit binnen voor een borrel, kan je je aansluiten bij een dispuut, kun je je aansluiten bij commissies of doe je mee met activiteiten van de vereniging. Door lid te worden zet je de eerste stap om vriendschappen te maken in het studentenleven!

De verenigingen die deelnemen aan de NED zijn verbonden aan Stichting Overleg Tilburgse Studentenverenigingen (SOTS).

T.S.R. Vidar Je gaat dit jaar studeren in de gezelligste studentenstad Tilburg en je wilt graag nieuwe mensen leren kennen en sportieve ervaringen opdoen naast je studie: bij T.S.R. Vidar ben je bij het juiste adres! T.S.R Vidar is de enigste studentenroeivereniging in Tilburg. Wij geven jou dé plek om jezelf te ontwikkelen en onvergetelijke ervaringen op te doen. Gedurende je studententijd kun je samen met 650 andere Vidraten genieten van de vetste feesten en evenementen. Als eerstejaars leer je de kunst van het roeien op het water van Hilvarenbeek. Of je nou gaat voor competitieroeien of wedstrijdroeien: met jouw ploeg ga je gegarandeerd de leukste tijd beleven tijdens de trainingen, wedstrijden en roeiweekendjes. Ben je iets minder sportief? Geen probleem! Je kunt er ook voor kiezen om actief te zijn bij één van onze vele commissies en/of disputen. Vidar telt maar liefst achttien disputen waar je vrienden voor het leven kunt maken. Daarnaast kun je tevens zelf een jaarclub oprichten met de mensen uit jouw jaar. Verder zijn er 42 commissies: van koken, creativiteit en muziek tot het organiseren van grote evenementen. Er is altijd wel een commissie die precies bij jou past. Commissies geven jou de mogelijkheid om je te ontwikkelen en om nieuwe mensen te leren kennen! Heb je vragen over het verenigingsleven op Vidar, je studentenleven in Tilburg of andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Mail dan naar: info@tsr-vidar.nl of kijk op tsrvidar-intro.com

T.S.V. Plato is opgericht op 17 november 1987. In de 33 jaar dat Plato bestaat is zij uitgegroeid tot de grootste studentenvereniging van Zuid-Nederland. Dit betekent dat wij in 2022 alweer ons zevende lustrum mogen gaan vieren. De kernwaarden van T.S.V. Plato zijn openheid, diversiteit en gelijkwaardigheid. In 2021 kent onze vereniging ruim 700 leden.
Sinds 2007 is T.S.V. Plato gevestigd in haar Sociëteit Akademeia, gelegen aan de Schouwburgring in het centrum van Tilburg. Hier kunnen de leden gebruik maken van haar feestzaal, verschillende vergaderzalen, bruin café, grote keuken en een ruime tuin. Plato biedt een plek aan een zo divers mogelijk palet aan studenten. Die plek is er één waar men sociale contacten en vaardigheden kan opdoen, waar men zich kan ontplooien op talloze vlakken en daarnaast aansluiting vindt op een netwerk van leden en oud-leden.
Als grootste studentenvereniging biedt Plato dan ook een verscheidenheid aan keuze binnen al deze gebieden aan de hand van jaarclubs, commissies, damesdisputen, herendisputen en genootschappen. Hierdoor krijg je de kans om je te ontplooien naast je studie en om de vetste feesten te organiseren en mee te maken. Plato biedt de uitdagingen; het lid kiest daarin zelf zijn of haar weg. Omdat Plato weinig verplichtingen kent, biedt het haar leden de vrijheid om zelf te kiezen hoezeer en op welke wijze zij actief willen worden. Ieder jaar vinden er verschillende feesten, sporttoernooien en andere activiteiten plaats, zoals een poolparty, skireis en een zeilweekend. Voor meer infomatie, kijk op:
tsvplato.nl

T.S.C. St. Olof is de actiefste en meest toonaangevende studentenvereniging van Tilburg.  Onze sociëteit is te vinden aan de Spoorlaan, in het hartje van het gezellige centrum van Tilburg. Olof heeft bijna 100 jaar aan rijke geschiedenis en tradities. De studentenvereniging staat niet alleen voor gezelligheid, maar ook voor het diverse aanbod aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur, muziek en ontspanning en is dé upgrade van je studententijd! Lid zijn van Olof is perfect te combineren met je studie. Leden van Olof studeren in Tilburg aan de Universiteit, de Fontys of de Avans. Ook studeren er leden in Eindhoven of Breda. Binnen Olof wordt je gestimuleerd om zoveel mogelijk studiepunten te halen, dit is immers de reden waarom je naar Tilburg bent gekomen. Sinds een aantal jaar biedt Olof professionele bijlescursussen en tentamentrainingen met fikse kortingen aan voor haar leden om jou zo goed mogelijk te ondersteunen. Om naast de avonden in de kroeg je conditie op peil te houden, heeft Olof ook een aantal sportteams van verschillend niveau die samen voetballen, hockeyen, rugbyen of tennissen. Daarnaast gaan leden vaak samen fitnessen en gaan we elk jaar met Olof op wintersport. Bij Olof kan je zowel de vetste feesten bezoeken als organiseren. Interne feesten die georganiseerd worden zijn bijvoorbeeld een eerstejaarsgala, diesgala, een cantus, een nieuwjaarsfeest en nog veel meer! Buiten de interne activiteiten om hebben wij bijna elke maand een openfeest voor heel studerend Tilburg en organiseren onze disputen grote evenementen zoals Kongsi Carnaval, Pallieter Mixed Hockey Toernooi, de Brut Beschuit Cantus, Studenten Bevrijdingsfestival, Bodemdrift en Dichtgetikt. Bij Olof zijn er veel manieren om jezelf te ontplooien. Lid zijn van Olof betekent dat je door de jaren heen veel kansen krijgt om je horizon te verbreden. Zo heeft Olof tientallen commissies waarin je zitting kunt nemen, hebben we onze eigen huisband die haar eigen liedjes componeert en is er het Gastronomisch Genootschap die de meest culinaire maaltijden op tafel zet. Daarnaast organiseren wij het grootste campusbrede carrière evenement van Tilburg University, de Tilburg Career Days, en organiseren wij het Tilburgs Studentensymposium. Olof helpt jou aan een centraal gelegen en betaalbaar studentenhuis waar jij met je beste vrienden je studententijd kan gaan beleven. Olof heeft 35 huizen in het centrum die allemaal op een fijne afstand liggen van de sociëteit en de universiteit en hoge scholen. Daarnaast maak je bij Olof door een middel van disputen en jaarclubs vrienden voor het leven! Voor meer infomatie, kijk op: olof.nl

ESN Tilburg (International Erasmus Student Network) is ontstaan uit een merge van ICONN en ESN. Beide studieverenigingen wilden ervoor zorgen dat er een betere integratie was voor de internationale student in Tilburg. Sinds 2011 is ESN actief (ontstaan op Pink Monday) en waren er vele feestjes bij Carpe Diem in hartje Tilburg. In 2016 is ESN verhuisd naar Carpe Noctem, waar er een grotere plek aangeboden kon worden voor de samenkomst van diverse achtergronden. ESN verwelkomt namelijk iedereen, het is de plek waar studenten op een feestje kennis kunnen maken met mensen uit andere landen en culturen. Als je lid wordt, heb je bij ESN geen verplichtingen. Je bent als lid welkom om op de wekelijkse Tuesday Parties en ook om lid te worden van verschillende commissies waar jij een verschil kan maken en waar je vrienden over de hele wereld kan maken. I*ESN organiseert verschillende activiteiten, bijvoorbeeld surfen in Marokko en stedentrips door Nederland of het buitenland, maar ook kleinschaligere evenementen zoals Cooking with Culture, waarbij er maandelijks een andere keuken wordt gekookt! Daarnaast staat ESN bekend voor het organiseren van de grootste International Cantus (ca. 2000 studenten)! Kortom, ESN is de plek voor jou om andere studenten te leren kennen, zonder enige verplichting! Voor meer informatie, kijk op www.esntilburg.nl.

tsvplato.nlolof.nl iesntilburg.nl tsrvidar-intro.com